Oulun museo- ja tiedekeskus on museolain (314/2019) mukainen alueellinen vastuumuseo. Edistämme alueellisen museotoiminnan ja kulttuuriympäristön tehtäviä Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Vastuumuseona tehtävänämme on tarjota paikallista kulttuuriperintöä koskevaa tietoa ja asiantuntijapalveluita niin paikallismuseoille, viranomaisille kuin yksityisille kansalaisille.

Ohjaamme ja neuvomme toimijoita rakennetun ympäristön, arkeologian, korjausrakentamisen ja kulttuuriympäristön hoidon osalta. Toimimme myös asiantuntijaviranomaisena Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa antaen lausuntoja kaavoitukseen ja maankäyttöön liittyvissä asioissa. Lausuntopyynnöt liiteaineistoineen tai aineistolinkkeineen voi lähettää osoitteisiin kulttuuriymparisto.ppm@ouka.fi sekä kirjaamo@ouka.fi.

Arkeologia

Arkeologit ohjaavat ja edistävät arkeologisen kulttuuriperinnön suojelua ja säilyttämistä Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella.

Siirry sivustolle

Rakennustutkimus

Rakennustutkijoiden keskeisenä tehtävänä on ohjata ja edistää rakennetun kulttuuriympäristön ja kulttuuriperinnön suojelua ja säilyttämistä.

Siirry sivustolle

Korjausrakentaminen

Pohjois-Pohjanmaan korjausrakentamiskeskus eli PORA palvelee pienrakentajia Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Siirry sivustolle

Paikallismuseoille

Toimimme kulttuuriperinnön asiantuntijana sekä edistämme museotoimintaa, toimialamme yhteistyötä sekä kulttuuriperinnön tallentamista ja digitaalisuutta.

Siirry sivustolle