Pohjois-Pohjanmaan museossa noin 30 neliömetrin suuruinen tila on sisustettu leikkimistä varten. Ajallisesti Leikkilässä ollaan 1800—1900-lukujen vaihteen Oulussa. Näyttelyssä voi tehdä aikamatkan vuosisatojen vaihteeseen ja kuvitella olevansa sen ajan lapsi sen aikaisine leikkikaluineen. Näyttely on toiminnallinen, eli kävijä pääsee itse touhuamaan ja leikkimään.

Näyttelyn oheen tuotettu Leikkilän lehti tarjoaa tietoa siitä, mitkä asiat Oulussa ovat tuolloin puhuttaneet perheitä, minne on matkustettu ja millaisia leluja kaupoissa on myyty.

Leikkilässä voi kokea, miltä tuntui olla lapsi yli 100 vuotta sitten. Näyttelyssä voit leikkiä olevasi vaikkapa torikauppias, kalastaja tai kauppapovarisperheen lapsi.

Leikkilän suunnittelussa on huomioitu kestävä kehitys. Toteutuksessa on hyödynnetty paljon kierrätysmateriaaleja. Lisäksi joitain aiempien näyttelyiden suosikkikohteita on tuotu uudelleen yleisön käyttöön.

"Kun museon alakerta poistettiin käytöstä pari vuotta sitten, jouduttiin suositut Kakaravaara-näyttely ja Koiramäki-osasto sulkemaan yleisöltä. Museoon jäi leikkimisen suuruinen aukko. Leikkilä täyttää omalta osaltaan tätä puutetta".
kuraattori Arja Keskitalo